Workshop (familie)opstellingen: meer zicht op (gedrags)patronen en relaties

PrintPlaats: Barendrecht

Omschrijving: Je zou het leven met een mobiel kunnen vergelijken. Een mobiel laat ons namelijk heel mooi zien hoe alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. Wordt er één onderdeel in beweging gebracht, dan gaat alles bewegen. Net zolang totdat er een nieuwe evenwicht is gevonden. Feitelijk geldt dit ook voor ons leven. Gebeurt er iets dan reageren wij daarop, bewust of onbewust. Onze reactie heeft ook weer effect op mensen om ons heen, al is dat niet altijd direct zichtbaar. En natuurlijk werkt dat ook omgekeerd, de reactie van anderen heeft effect op ons.
Met een (familie)opstelling kun je op een heel mooie en krachtige manier deze effecten zichtbaar maken. Je kunt in een opstelling kijken naar familie-relaties, maar je kunt net zo goed een opstelling doen over werksituaties, het niet kunnen maken van keuzes, allerhande emoties of juist het gebrek daaraan, gedrag van jezelf of je kind wat je graag wilt veranderen etc. Feitelijk kun je alles opstellen!

Vrijdag 18 oktober a.s. starten Ellen Platen en Anja de Boer weer met een workshop (familie)opstellingen in Barendrecht. Deze workshop duurt drie avonden, alle drie op vrijdag, met een tussenpoze van 3 respectievelijk 2 weken.

Het mooie van deze workshop is dat we niet alleen een paar opstellingen doen naar aanleiding van door de deelnemers ingebrachte vragen (zoals op de losse bijeenkomsten), maar ook aan de slag gaan met het genogram (een soort stamboom), enkele oefeningen doen en desgewenst een stukje theorie behandelen. Door de duur van de workshop en door op deze manier met elkaar bezig te zijn, krijg je meer inzicht in de binnen relaties (werk of privé) spelende thematiek in het algemeen en mogelijk ook in je eigen relaties en/of in eigen (gedrags)patronen of bijvoorbeeld die van je kinderen.

De workshop is geschikt voor iedereen, of je nu ervaring hebt met opstellingen of nog totaal niet. Of je nu met een concrete vraag zit, gewoon eens wilt ervaren hoe het werkt, of geboeid bent door dit fenomeen, iedereen is welkom.

Ben je geïnteresseerd? Je kunt je uiterlijk woensdag 9 oktober opgeven door een mail te sturen naar info@stromen.eu. Kijk voor meer praktische informatie alsjeblieft op http://www.stromen.eu/workshop.htm. Uiteraard mag je me ook bellen (06-50737260) als je nog vragen hebt.

Normaal gesproken kost deze workshop € 132,50 voor drie avonden. We stellen 1 plaats ter beschikking voor een Tientjes-lid en als Tientjes-lid betaal je dan € 30 (ex btw) voor deze drie avonden. Geef bij je aanmelding alsjeblieft wel even aan dat je gebruik wilt maken van de Tientjes-regeling.
Datum: 2013-10-18

Reacties

 1. Anita Schoone zegt:

  Beste allemaal,

  Heel erg graag zou ik eens deelnemen aan een workshop van jullie , mochten jullie deze nog eens geven dan houd ik me aanbevolen. Ik kan nu helaas niet meer betalen dan de 30 euro.

  Mijn tel.nr is 06-83381127

  Zonnige groet,
  Anita

  Ps. om representant te zijn lijkt me ook fijn.

  Hartelijk dank

Laat wat van je horen

*