Vanaf woensdag 16 mei: Cursus “Sterk door je Netwerk”

Met goede contacten in je buurt, kun je in noodsituaties altijd wel een beroep doen op iemand die dichtbij woont. Wat voor jou een groot obstakel is, kan voor een ander een kleine moeite zijn. Maar het is vaak lastig om het eerste contact te leggen.
Deze cursus laat het belang van een goed sociaal netwerk zien, zodat je ook in tijden van nood er niet alleen voor staat. De cursus biedt handvatten hoe je daar zelf actief mee aan de slag kan gaan. Deze cursus is met name interessant voor mensen met een beperkt netwerk, zoals mensen zonder baan, studenten en nieuwkomers, die de Nederlandse taal voldoende beheersen.

Wat kan ik doen?
Het is goed om te inventariseren hoe (sterk) je sociaal netwerk is. Tijdens de cursus ´Sterk door je netwerk´ van het Rode Kruis bekijken we samen in vijf bijeenkomsten hoe je dit kunt versterken zodat je hier ook in nood een beroep op kunt doen. We oefenen met contacten leggen, zodat de drempel om iemand om hulp te vragen wordt verlaagd. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Hoe ziet mijn eigen sociale netwerk eruit? Hoe kan ik mijn netwerk versterken? Welke communicatie of sociale vaardigheden kan ik verbeteren? Maar er wordt ook gesproken over het benutten van de eigen kracht, humor en relativeren. Je wordt gestimuleerd om het geleerde tijdens de cursus ook in het dagelijks leven toe te passen en wisselt ervaringen met elkaar uit.

Info en aanmelden
De cursus vindt plaats op het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda.
Data: 5 woensdagmiddagen: 16 en 23 mei, 6, 13 en 20 juni van 12.30 tm 14.30 uur
Voor aanvang van de cursus wordt je uitgenodigd voor een kort mondeling intakegesprek.
Kosten cursus: gratis
Heb je interesse in deze cursus of heb je nog vragen, wil je eerst meer informatie of wil je je meteen al aanmelden? Dat kan heel simpel. Stuur een mail naar Erica Mooijekind: E.mooijekind@rodekruisdebaronie.nl

Laat wat van je horen

*