Zaterdag 26 mei: LETScafé Stadswandeling Breda


Los van geld wordt er gehandeld met talenten, diensten en goederen. Of het nu gaat om een massage, fietsreparatie, klushulp of groenten uit eigen moestuin: het kan allemaal geruild worden. Kom deze keer kennismaken met LETSkring Mallemoer en met de historie van Breda!

Zo eind mei is de kans op mooi weer groot, vandaar dat we naar buiten willen gaan! We hebben Martin Schenkels (sinds 2012 verbonden aan Tientjes) gevraagd om een  stadswandeling te verzorgen.
Martin is in mei 1945 geboren in het kamertje boven de monumentale ingang  van het oude St. Ignatiusziekenhuis. Hij heeft een stukje jeugd doorgebracht in Breda en woont nu in Dongen. Zijn hele leven is hij al bezig met archeologie en geschiedenis, wereldwijd. In de periode van 1993-1997 heeft hij met namen aan graafcampagnes meegedaan voor Archeologische Dienst Breda in Prinsenkade, oude Barbarakathedraal, Kloosterkazerne-

Nonnenklooster, Kasteel van Breda, Jan van Polanendeel en Valkenberg.

De stadswandeling van Martin is anders dan die van het VVV, omdat de nadruk vooral zal liggen op archeologie en de tijd van de 14e tm de 17e eeuw: wat is er geweest, wat is er gevonden en wat was waar.

Voor de wandeling van start gaat, geeft Martin een korte inleiding in de geschiedenis van Breda: de 2 indelingen in hoofd-tijdperken. Daarna gaat de wandeling echt beginnen.

Kosten: wij vragen 1 euro per persoon als bijdrage voor de reiskosten van Martin.
S.v.p. gepast contant betalen op de dag zelf.

Aanmelden: via infotientjesbreda@gmail.com Let op: maximaal 15 deelnemers

14:00 uur Inloop
14:30 uur Start wandeling met inleiding vooraf
16:30 uur Einde wandeling
17:00 uur Einde LETSkring café

Voor degene die niet mee willen met de stadswandeling: natuurlijk kun je ook tussen 14 en 17 uur in het Rondeel terecht om te kletsen of om spullen te verhandelen, zoals altijd.

Laat wat van je horen

*