Back to happiness

Dutch Happiness week in en om het Rondeel

19 maart t/m 27 maart

St Tientjes organiseert een aantal activiteiten tijdens deze week. 

Na onze brain storm sessies van afgelopen weken past dit thema helemaal in onze missie en visie We willen deze week , na een stilte door covid , weer een start maken met Tientjes op de kaart te zetten.
Dit gaan we doen door een  doorstart van lopende projecten en activiteiten en nieuwe activiteiten o.a. door onze stagiaires van MBO sociaal werk en vrijwilligers.                                                           

St Tientjes staat voor : 

 Bloei – Plezier – Passie – Samen voor iedereen

’t Ontmoeten
’t Ontwikkelen
’t ontspannen

                in ’t Rondeel

Tientjes levert een bijdrage aan het verhogen van het geluksgevoel door het creëren van een ontmoetingsplaats voor iedereen.

Zaterdag 19 maart       ‘t Rondeel Kloosterlaan 14

Soulcollage Angele Evers

1500 uur tot 17.00 uur
Max aantal deelnemers 15

10 euro inclusief koffie/thee

SoulCollage is een simpele en leuke manier om contact te maken met je intuïtie. Voor SoulCollage heb je geen artistiek talent nodig.
Je zoekt afbeeldingen uit waar je je toe aangetrokken voelt. Deze afbeeldingen kun je knippen, scheuren en/of snijden en plak je vervolgens op een blanco kaart.

SoulCollage laat je in verbinding  komen met je intuïtie en inzicht  krijgen in jezelf. Ook geeft het toegang tot je innerlijke wijsheid. Het kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen in je leven.

Je kunt meerdere kaarten maken waardoor er een verzameling ontstaat. Deze verzameling van kaarten kan (positieve) veranderingen aanbrengen in je leven.

Zondag 20 maart   ‘t Rondeel Kloosterlaan 14

Buurtlunch met muzikale omlijsting Jens van Breemen

12.30 uur tot14.00 uur

Doelgroep : buurtbewoners
gratis

Nu het weer kan : Speciaal voor de buurtbewoners een lunch als doorstart van de bijeenkomsten met buurtbewoners. In de toekomst gaan we weer activiteiten organiseren speciaal voor de buurt bewoners . Wij zijn dan ook blij dat we hier nu weer mee kunnen starten ..een extra feestelijk tintje met muzikale omlijsting van Jens.

                                                                

Met zijn eigenzinnige speelstijl improviseert hij popmuziek met klassiek, (oud-)Nederlandstalige met Engelstalige muziek en zult u film- en musicalmuziek de revue horen passeren. Bij verzorgingshuis Elizabeth (Surplus) in Breda en de verzorgingshuizen Eekhof in Kaatsheuvel en Eikendonk in Waalwijk (beiden vallen onder de stichting MijZo) speelt hij piano voor de bewoners op de huiskamers en tijdens

Jens is oud-deelnemer van Holland got Talent (2016) en onlangs heeft hij samen met anderen een televisie-item gemaakt van de onlangs overleden zanger Meat Loaf.  Jens is namelijk ook pianist van de enige Dutch Meat Loaf Tribute ‘Meat Love’ en  ‘Bat out of Hell’. Jens van Breemen is een veelzijdig pianist en laat zijn pianospel van het moment afhangen. Tijdens de Dutch Happiness Week-lunch bij Tientjes zal hij op piano zowel het publiek als zichzelf verrassen. Dus kom en geniet van de lunch… én zijn pianomuziek. 

Zondag 20 maart ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Optreden Rocking Old Chap   

 (Powered by The Queen of Clubs Entertainment https://thequeenofclubs.nl/

14.00 uur tot 17.00 uur
Gratis

Voor en in de week of The Dutch Happiness Week hebben we uiteraard gevraagd of onze eigen huisband Rocking Old Chap (4-mans formatie) wilt optreden. We kunnen deze middag na de lunch dan ook wederom een supergoed optreden en een gezellige middag tegemoet zien en waar er natuurlijk ook weer gedanst mag worden en we onder het genot van een hapje en een drankje elkaar kunnen bijpraten na een lange moeilijke periode van elkaar niet mogen ontmoeten.

Dinsdag 22 maart ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Spel en creamiddag

14.00 uur tot 16.00 uur
Gratis inclusief 1 kopje koffie/thee

Ilse en Eva zijn stagiaires van de opleiding MBO social Work  bij St Tientjes . Ook zij zijn erg blij dat ze in hun stage weer activiteiten kunnen organiseren. De Dutch Happiness Week is daarom een mooie mogelijkheid om een leuke middag te organiseren.

 “Op deze middag gaan we twee spellen spelen en stenen verven. We gaan sjoelen met vragen die betrekking hebben op het thema geluk . Verder staat het spel Alias op het programma. Alias is een woordspel , waarbij je woorden moet raden. 

Stenen verven rond het thema geluk . Bij deze activiteit kun je je creativiteit laten gaan en een mooie steen verven die we of zelf houden of gaan verspreiden.

Woensdag 23 maart   ’ t Rondeel Kloosterlaan 14

try out ..workshop acryl gieten

11.00 uur tot 12.30 uur
2,50 inclusief koffie/thee

Max aantal personen 10

Acryl gieten is een nieuwe rage in Nederland! Het is een heerlijke manier om te ontspannen en even alle stress van je af te gooien.  Iedereen kan het!

Bij acryl gieten is het keer op keer op een complete verrassing wat het resultaat wordt., het resultaat zal adembenemend zijn!

Acryl gieten is een vorm van abstracte kunst waarin je door middel van acrylverf en toegevoegde hulpstoffen de verf vloeibaar maakt. Zodra dit is gebeurd, kun je de verf gaan gieten. Het allerbelangrijkste en tevens het moeilijkste van acryl gieten is de kunst om de verf in de juiste verhouding te krijgen. Hiermee zorg je ervoor dat de kleuren mooi blijven, je geen putjes of scheuren krijgt en je daardoor mooi gevormde cellen kan vormen.

Kortom: wil jij met iets unieks naar huis gaan? Wil jij lekker creatief zijn en ontspannen? Schrijf je dan snel in voor deze unieke workshop.Het is handig om rekening te houden met je kleding de verf is niet uitwasbaar.

Woensdag 23 maart   ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Zen met de Breipen/pop up / wild breien 

14.00 uur tot 14.00 uur
Gratis met koffie en thee

De wereld wat vrolijker maken , dat is waar de breitafel “zen met de breipen “bij St Tientjes voor staat.Dat gaan we doen deze middag . We gaan hartjes haken en hartjes knippen met daar op (zelf geschreven ) teksten . Deze hartjes gaan we verspreiden en uitdelen op plekken in de stad .

Wildbreien is een vorm van tijdelijke street art waarbij personen lapjes in of aan elkaar haken, breien of naaien en die vervolgens door de stad verspreiden. Het idee is om publieke objecten te versieren, personaliseren en mooier te maken met de kleurrijke breiwerken.

ZEN MET DE BREIPEN

Bij de breitafel gaat het niet om het breien of productie draaien, het gaat over (samen) iets maken ,waarde als betrokken zijn, met een krachtig  klein gebaar verschil maken Het gaat om het ontmoeten van elkaar, van mens tot mens en samen iets maken wat constructief is. De stad meer kleur geven met een project waar iedereen een deel van heeft (uit)gemaakt .In deze week gaan we een doorstart maken en de breitafel “zen met de breipen “weer op de kaart zetten. Ook zijn we weer aan het breien iedere woensdag middag tijdens de inloop in het Rondeel bij St Tientjes.

Woensdag 23 maart  ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Sprookje van lief en leed door Ben van Walsum

19.30 uur tot 21.30 uur
Deelnemers : min 8 max 15     gratis

Sprookjes , soms zijn ze grappig en meestal hebben ze een serieuze ondertoon.

Soms ken je een sprookje wat je niet eerder gehoord hebt , toch al vanuit je hart.

Na het sprookje gaan wij samen een goed gesprek aanom te kijken hoe het staat met dit sprookje. Is het werkelijkheid of wat moeten wij nog doen om het werkelijkheid te laten worden.

Ik ben benieuwd naar jullie inbreng…

Aanmelden : Ben.vanwalsum@ziggo.nl

Zaterdag 26 maart       ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Workshop :

Duik in de wereld van de fantasie 3D  fantasie figuren schilderen  en 3D Diorama bouwen 

door Mitch van de broek 

13.00 uur tot 16.00 uur gratis

Maak kennis met de wereld van 3D geprinte miniatuur ( 6 cm ) figuren.

Mitch is stagiaire social work bij St Tientjes en wil graag bijdragen aan Dutch Happiness week 2022 .

Mitch heeft als hobby 3D figuren printen en diorama s maken . “Het is een rustgevende hobby en kan mediterend werken .“ Vooral het creatieve aspect , even uit de werkelijkheid en duiken in de fantasie werkt ontspannend en draagt bij aan gelukkiger in het leven staan . 

Mitch wil dit middels deze workshop graag met de deelnemers delen .

Tijdens deze workshop maak je kennis met verschillende methodes om een gedetailleerd , mini 3D geprint fantasie figuurtje te beschilderen.. Vervolgens gaan we proeven aan technieken om met simpele , basis materialen een 3D tafereel/ scene neer te zetten waarin de geverfde fantasie figuren een onderdeel van uitmaken .

     

Zondag 27 maart ’t Rondeel Kloosterlaan 14

Film met popcorn  The bucketlist met
(Jack Nicholson en Morgan Freeman)

14.00 uur15.30 uur  gratis

Met popcorn genieten van een feelgood film Een verhaal over twee mannen met kanker lijkt allesbehalve feelgood te zijn. Maar deze mannen gaan niet bij de pakken neer zitten. Ze besluiten samen om alles waar ze van droomden waar te maken, in de hoop dat ze hun bucketlist helemaal kunnen afwerken voordat het te laat is.

1500 uur tot 17.00 uur

Zondag 27 maart

Tientjes mindfullness wandeling in t mastbos

13.00 uur tot 15.00 uur gratis

Laat wat van je horen

*