Zondag 31 oktober: ZEN MET DE BREI-PEN

Dag van de Stilte op 31 oktober 2021

Landelijke dag van de Stilte

  31 oktober

ZEN MET DE BREI-PEN

De Dag van de Stilte valt elk jaar op de dag dat de zomertijd eindigt. Zomaar een uurtje extra! Om stil te staan bij de broodnodige rust misschien?

In een wereld waarin Stilte een schaars goed lijkt te worden, bieden wij u die zomaar aan op een presenteerblaadje !In het hele land worden activiteiten georganiseerd. Van een stiltewandeling in een mooi bos tot een creatieve workshop tussen de bomen.

Wie zijn wij?

Zen met de brei-pen
Wild breien Tientjes is een project bij Stichting Tientjes om samen meer kleur te geven aan de stad Breda.

Elke week op woensdagmiddag van 14 tot 16 uur wild breien we samen en daarmee willen we de stad vrolijk in gaan kleuren.
Ons motto is dat je af en toe een steekje mag laten vallen. Kleur mag geven aan dat wat je aan het maken bent. Ergens op voort kunt borduren en het wel weer aan elkaar kan breien. Het doet er toe dat je er bent!

Samen breien is een vorm van verbinden, het kan fungeren als sociaal weefsel.      
We zijn samen stil.. moment van rust ,zachtjes tikken van de breinaalden ,je kunt even alleen zijn met je gedachten en er ontstaat ruimte voor nieuwe ideeën. Aandacht voor je binnenwereld, herbezinnen en weer verbinden.    

Wat is Wild breien?
Wild breien is een vorm van tijdelijke street art waarbij personen lapjes in of aan elkaar haken, breien of naaien en die vervolgens door de stad verspreiden. Het idee is om publieke objecten te versieren, personaliseren en mooier te maken met de kleurrijke breiwerken. Deze brei-objecten kunnen bomen, lantaarnpalen, vuilnisbakken, kunstwerken of ander straatmeubilair sieren. Het inpakken van een voorwerp wordt bombing genoemd. Omdat kunstenaars vaak een spoor van breiwerken door de stad achterlaten wordt het ook wel graffiti knitting (graffitibreien) genoemd. Het voordeel van deze moderne vorm van graffiti is dat het eenvoudig te verwijderen is en daardoor tijdelijke van aard is.

  
Praktische informatie                                                                                          Wanneer?
Zondag 31 oktober 2021   
Waar/hoe laat ?
Valkenberg van 14:00-16:00.
Bij slecht weer in de stationshal Breda op de houten trap bij de piano.
Haak gezellig aan, de koffie staat klaar.

                                                         

Kijk voor  meer informatie en overzicht op Dag van de Stilte. https://dagvandestilte.nl/

We wensen u veel Stilte op 31 oktober

Laat wat van je horen

*