Tientjes Academie en Coöperatie De Vrije Uitloop

Pay It ForwardDe Tientjes academie

Tientjes Academie is opgericht omdat men al doende en werkend ontdekten dat mensen ideeën, plannen, wensen, dromen en talenten hebben, maar dat het nog niet altijd zo vanzelfsprekend is dat die ook echt uitgevoerd worden. “Ik wil het wel, maar…. ik kan het niet, ik mag niet niet, ik durf het niet…

De oprichters van Tientjes Academie zijn Erna Smeekens en Yvon Salié . Dit is wat zij zeggen: “Wij zijn er van overtuigd dat ieder mens kwaliteiten heeft. Wanneer hij/zij deze kwaliteiten zou kunnen gebruiken om zijn leven vorm te geven hij een rijker, gelukkiger en voller leven zou hebben. Om allerlei redenen zijn deze kwaliteiten onderdrukt – niet erkend – niet toegestaan”.

De maatschappij geeft niet veel ruimte om je unieke zelf tot uitdrukking te brengen. Opleidingen zoals een NLP opleiding en/of het Rit traject geeft je de kans om je unieke zelf te herontdekken en durven jezelf weer te laten zien. Tientjes Academie werkt nauw samen met Committents, specialist in persoonlijke groei.

Voor meer informatie, kijk op de site van de Tientjes Academie.

 

de vrije uitloop logoCoöperatie De Vrije Uitloop

De eerste Nederlandse coöperatie voor Scharrelondernemers.

 

Scharrelondernemen is: parttime ondernemen vanuit een (bijstands)uitkeringssituatie.

In de Vrije Uitloop U.A. krijgen mensen met een bijstandsuitkering de kans om in een regel-arme zone door middel van parttime ondernemerschap (een deel van hun) uitkering zelf te verdienen.

In Nederland zijn vele mensen om welke reden dan ook niet meer actief werkzaam op de arbeidsmarkt. Er zit ongelofelijk veel talent werkeloos thuis en dat is, zeker in een tijd waarin we massaal moeten bezuinigen, te gek voor woorden. Mensen kunnen dingen, mensen willen dingen en in Nederland mag dat vaak niet door het woud van regels dat door goedbedoelende hulpverleners door de jaren heen in het leven is geroepen. Het woud is echter onbegaanbaar geworden en de tijd is gekomen dat we eens stevig moeten snoeien.

In Breda heeft dat geleid tot de oprichting van een eerste coöperatie voor mensen die vanuit hun bijstandsuitkeringssituatie (parttime) willen gaan ondernemen: De Vrije Uitloop U.A.

 

Meer informatie vind je op de site van de Coöperatie.