24 maart: Week van de psychiatrie

Stichting Tientjes zet zich op 24 maart in tijdens de ‘Week van de Psychiatrie’ (23 tot en met 29 maart 2020). Dit jaar is het centrale thema: betekenisvol meedoen. Een luchtige kijk op, en meer bekendheid over psychiatrie maakt het – zo serieuze – onderwerp toegankelijk, bespreekbaar en laagdrempelig. In Midden- en West-Brabant spoort de ‘Week van de Psychiatrie’ iedereen aan om stukje bij beetje mee te doen. Stichting Tientjes sluit zich hierbij aan.

Activiteit dinsdag 24 maart: Labyrinth Psychotica

Twee interactieve media platforms die de verbeelding helpen om de realiteit van een psychose na te bootsen: The Wearable en The Labyrinth. The Wearable is een draagbare headset met software die uw realiteit realtime verstoort. U krijgt opdrachten van stemmen, u gaat raar bewegen, u ziet misschien lichtstralen uit uw handen komen, uw eigen handelingen bepalen hoe diep u de psychose ingaat. U leert hoe moeilijk het is om u te concentreren wanneer uw zintuigen worden aangetast. The Labyrinth is een levensecht doolhof dat tijd en ruimte op een spannende, maar ook confronterende wijze vervormt. Stemmen lijken uit het plafond te komen, muren reageren op uw aanwezigheid en in lichtstralen verschijnen opeens volle beelden.

Testpersonen die aan de interactieve surrealistische platforms hebben deelgenomen, gaven aan nog nooit eerder zo’n intense beleving te hebben meegemaakt, maar het wel als heel waardevol te hebben beleefd.  

Meedoen is gratis en je hoeft je niet van te voren in te schrijven.

Meer info over (alle activiteiten) deze week:  https://www.weekvdpsychiatrie.nl/  
Datum: dinsdag 24 maart
Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: Het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda

Laat wat van je horen

*