Samenwerking Helden van Breda en Tientjes

Helden van Breda en Tientjes zijn een samenwerkingsverband aangegaan waarbij Tientjes vanaf heden de verkoop van het boek “Goed Volk” op zich neemt en waarbij er een deel van de opbrengst naar Tientjes gaat.

De aanleiding van deze samenwerking is de lancering van gratis Goed Volk-magazine. Het eerste exemplaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst eind november overhandigd aan burgemeester Paul Depla. Het magazine is een vervolg op het boek “Goed Volk” en vormt een mooie aanleiding om het boek weer onder de aandacht te brengen.

Dit boek bevat 15 levensverhalen van gewoon bijzondere mensen. Het gaat over mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. Het zijn Bredase helden, gewone mensen zonder kouwe drukte of opschepperij.

Erna Smeekens, oprichter en voorzitter van Tientjes, is zo’n held.  Als ze in de bijstand zit bedenkt ze een plan om daaruit te komen. Met heel veel moeite zorgt ze dat dat plan ook voor anderen werkt; in tientallen gemeentes in Nederland volgen ze haar voorbeeld. Maar het hele project kost zoveel tijd dat haar betaalde opdrachten erbij inschieten. Toch zet ze door. Ze vindt mensen met weinig geld echter en oprechter en ze krijgt er energie van als ze zich voor hen inzet.

Het project Helden van Breda is een initiatief van Stichting Present. Met deze uitgave wil de stichting mensen inspireren tot inzet voor anderen. Maar wel op een manier die bij hen past en energie geeft. Want dat is precies waarom deze helden hun daden voor elkaar krijgen. Met de opbrengt van de verkoop van de boeken worden (nieuwe) projecten van Tientjes en Present mogelijk gemaakt.

Aanbieding
Het boek is nu afgeprijsd van € 22,50 naar € 17,50. Voor mensen met een Bredapas ziet Tientjes af van een vergoeding en is de prijs € 10. Het boek is te koop via Tientjes op het Rondeel, Kloosterlaan 14 te Breda op woensdag- en donderdagmiddag tussen 13 en 16 uur of te bestellen via boekverkooptientjes@heldenvanbreda.nl en in de webwinkel:
https://www.heldenvanbreda.nl/shop/helden-van-breda-goed-volk 
(en op te halen op het Rondeel in overleg)

Laat wat van je horen

*